Tilskud til varmepumpe

Du kan få tilskud til etablering af varmepumper, herunder både luft-vand varmepumper, samt de større jordvarmeanlæg, som benyttes til at varme boligen op med. For sidstnævnte luft-vand varmepumper og jordvarme, kommer tilskuddet typisk i spil i forbindelse med udskiftning af enten et gammelt oliefyr eller gasfyr.

varmepumpe tilskud

Håndværkerfradrag for varmepumper

Du kan ikke længere benytte håndværkerfradraget til etablering af varmepumper. Det gælder for både luft-luft, luft-vand og jordvarmepumper.


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe. Spar penge til vinter.

Sammenlign tilbud fra godkendte leverandører.

Få tilbud

Tilskud for energibesparelser

Energiselskaberne har historisk givet tilskud til energibesparelser i boligen. Her kunne man f.eks. få maksimalt tilskud ved at skifte et gammelt oliefyr ud med en luft-vand varmepumpe, som giver en meget store forbedring af varmeudgifter. Tilskuddet var afhængig af energibesparelsen, som i dette tilfælde ville kunne ligge i omegnen af 5-8.000 kr. Denne tilskudsordning sluttede dog i 2020, men blev erstattet af en nyere og mere attraktiv tilskudsordning.


Nyt tilskud til varmepumper

Regeringen har med deres klimaplan lagt op til en forhøjelse af tilskud til udskiftning af de mange oliefyr og gasfyr herhjemme i landet. Vi skal over på renere energikilder og her ønsker man altså at skabe et solidt incitament for boligejerne at skifte de gamle fyr ud med varmepumper, enten i form af luft-vand eller jordvarme anlæg.

Tilskudsordningen har allerede på efter få år været igennem en ajourføring. Tidligere hed den Bygningspuljen og man kunne ansøge til udskiftning af både oliefyr og gasfyr til fordel for en varmepumpe, samt en masse andre energiforbedrene tiltag. I dag er puljen blevet mere specifik og kaldes Varmepumpepuljen.

Varmepumpepuljen giver konkret et tilskud på 17.000 kr. for udskiftning af det gamle fyr til en luft-vand varmepumpe og 27.000 for udskiftning til et jordvarmeanlæg.

Du kan læse meget mere om tilskud til varmepumper på Varmepumpesiden.dk


Indhent tilbud

Du kan med fordel allerede nu begynde arbejdet med at indhente tilbud på en luft-vand varmepumpe eller jordvarme løsning, så du står klar når tilskudpuljerne åbner. Kontakt de forskellige lokale leverandører og få forskellige forslag og tilbud på løsninger. Så er du klar til at slå til.

Du kan enten selv kontakte leverandøren, eller også kan du benytte dig af de forskellige tilbudstjenester på nettet. Hos 3byggetilbud kan ved få indtastninger få de forskellige leverandører til at give dig tilbud på opgaven. Det er en gratis og uforpligtende service.


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe. Spar penge til vinter.

Sammenlign tilbud fra godkendte leverandører.

Få tilbudModtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en en luft til vand varmepumpe

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en jordvarme pumpe.

Bestil her