Tilskud til varmepumpe

Du kan få tilskud til etablering af varmepumper, herunder både de meget anvendte luft-luft varmepumper i sommerhusene, samt de større luft-vand og jordvarmeanlæg, som benyttes til at varme boligen op med. For sidstnævnte luft-vand varmepumper og jordvarme, kommer tilskuddet typisk i spil i forbindelse med udskiftning af enten et gammelt oliefyr eller gasfyr.

varmepumpe tilskud

Håndværkerfradrag for varmepumper

Du kan benytte håndværkerfradraget til etablering af varmepumper. Det gælder for både luft-luft, luft-vand og jordvarmepumper. Vær opmærksom på at det kun er udgiften til arbejdsløn, som du kan trække fra via håndværkerfradraget, så det skal du sørge for at din leverandør specificerer på regningen. Håndværkerfradrag er på 12.500 kr. pr. voksne person i husstanden. Der er tale om et ligningsmæssigt fradrag, så nettobesparelse vil svare til 26%, som pr. person vil være 3.250 kr.


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe. Spar penge til vinter.

Sammenlign tilbud fra godkendte leverandører.

Få tilbud

Tilskud for energibesparelser

Energiselskaberne har i lang tid givet tilskud til energibesparelser i boligen. Her kan man f.eks. få maksimalt tilskud ved at skifte et gammelt oliefyr ud med en luft-vand varmepumpe, som giver en meget store forbedring af varmeudgifter. Tilskuddet er afhængig af energibesparelsen, som i dette tilfælde ville kunne ligge i omegnen af 5-8.000 kr. Denne tilskudsordning slutter dog i 2020, men bliver erstattet af en ny og mere attraktiv tilskudsordning.


Nyt tilskud til varmepumper

Regeringen har med deres klimaplan lagt op til en forhøjelse af tilskud til udskiftning af de mange oliefyr og gasfyr herhjemme i landet. Vi skal over på renere energikilder og her ønsker man altså at skabe et solidt incitament for boligejerne at skifte de gamle fyr ud med varmepumper, enten i form af luft-vand eller jordvarme anlæg.

De konkrete detaljer om tilskuddet er klar efter sommerferien 2020, men allerede nu har vi fået en indikation om at tilskuddet formentlig vil ligge i omegnen af 15-20.000 kr. ved etablering af en varmepumpe. Det er altså et godt tidspunkt at skifte sit gamle gasfyr eller oliefyr ud med en ny moderne varmepumpe.

Ligesom med den gamle tilskudsordning til energibesparelser, så vil det typisk være din varmepumpe leverandør, som står for ansøgningen af det nye tilskud.


Indhent tilbud

Du kan med fordel allerede nu begynde arbejdet med at indhente tilbud på en luft-vand varmepumpe eller jordvarme løsning, så du står klar når tilskudpuljerne åbner. Kontakt de forskellige lokale leverandører og få forskellige forslag og tilbud på løsninger. Så er du klar til at slå til.

Du kan enten selv kontakte leverandøren, eller også kan du benytte dig af de forskellige tilbudstjenester på nettet. Hos 3byggetilbud kan ved få indtastninger få de forskellige leverandører til at give dig tilbud på opgaven. Det er en gratis og uforpligtende service.


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe. Spar penge til vinter.

Sammenlign tilbud fra godkendte leverandører.

Få tilbudModtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en en luft til vand varmepumpe

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en jordvarme pumpe.

Bestil her