• Forside
  • /
  • Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpe

Der findes flere forskellige typer af varmepumper. Den mest udbredte herhjemme er luft til luft varmepumpen, som ofte anvendes i sommerhuse eller til supplement til almindelige boligers opvarmning. Udbredelsen er stor dels pga. prisniveauet er meget lavere end de større luft til vand varmepumpeanlæg eller jordvarmeanlæg, men også netop pga. de mange sommerhuse rundt om i landet.

varmepumpe luft til luft


Hvordan fungerer en luft til luft varmepumpe?

Luft til luft varmepumpen trækker varmen ud af luften udenfor og laver den om til varme indenfor i husstanden. Anlægget er opbygget af en pumpe udenfor og en indedel, som sørger for at cirkulere den varme luft indenfor i boligen.

Luft til luft varmpumpen er en ideel løsning til f.eks. et mindre ét plans hus eller til supplement til eksisterende dyr elvarme. Den kan også f.eks. dække en etage i et bolig. Man kan spare mange penge på elregningen, da en luft til luft varmepumpe kan levere 3-4 kWh varme for hver 1 kWh strøm, som den trækker. Dette afhængerer af varmepumpens effektivitet.



Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Det er ligeldes en god løsning til et sommerhus, som relativt billigt særligt i den kolde årstid kan holde luften i huset over frysepunktet og tilføre engod luftcirkulation, så man undgår den klassiske sommerhus- og kælderlugt. Samtidig kan man også købe varmepumpemodeller, der kan fjernbetjenes, så når man tager hjemmefra kan tænde for anlægget og komme frem til et lunt og dejligt sommerhus.

Luft til luft varmepumpen varmer kun selveluften op i boligen. Således skal du derfor supplere med et andet varmeanlæg til brugsvandet. Det kunne f.eks. være en elvandvarmer eller et solvarmeanlæg.Ofte har sommerhuset i forvejen en elvandvarmer installeret.

En luft til luft varmepumpe koster alt mellem få tusinde kroner til op til 20.000 kr. eller derover. Det er således, at man får ofte hvad man betaler for, så undersøg markedet grundigt før du investerer i varmepumpen. Levetiden på varmepumpen, støj og COP værdi er faktorer, som er værd at kigge på. De billigste varmepumper er ofte ikke velegnede til vores nordlige klima, så ofte kan de lidt dyrere modeller bedre betale sig i længden.


Levetid på luft til luft varmepumper

En luft til luft varmepumpe kan have en levetid på op til 20 år, hvis du køber en af god kvalitet. Kvaliteten hænger ofte sammen med prisen og du skal særligt undersøge om den er bygget i materialer, som er velegnede til vores nordiske klima, med både store temperatur svingninger og den ofte meget saltholdige luft i områder tæt på vandet.


Støjen fra varmepumpen

Varmepumper, som trækker energien fra luften støjer, men ikke alle lige meget. Undersøg derfor både varmepumpens støjniveau på indedelen og yderdelen. Luft til luft varmepumper, som installeres i sommerhuse kan være ekstra støjende, da de ofte monteres på træfacader, som kan fungerer som et ekstra vibrationselement. Spørg derfor din leverandør om hvorledes han anbefaler installationen og om der kan gøres noget ekstra for at minimere vibrationerne. Derudover anbefales det ikke at placere varmepumpen tæt på soveværelset.


Effektiviteten på varmepumpen

Effektiviteten på varmepumpen måles udfra COP værdien. Jo højere COP værdi, jo højere effektivitet. Du skal dog tage en oplyst COP værdi med visse forbehold. COP værdien er beregnet ud fra en standard test, som ikke nødvendigvis vil passe til netop din placering af varmepumpen og det klima, som dit hus befinder sig i. Men din leverandør vil kunne rådgive dig om en forventet årsfaktor. Læs mere om COP værdi på varmepumper her.





Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en en luft til vand varmepumpe

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en jordvarme pumpe.

Bestil her