• Forside
  • /
  • Levetid for varmepumper

Levetid for varmepumper

Varmepumper i Danmark udsættes for lidt af hvert igennem året. I højsæsonen om vinteren skifter vejret tit fra frost til tøvejr, samt vi har mange områder tæt på kysten, hvor saltindholdet i luften er højere end inde i fastlandet. Dette kræver sammenlagt at varmepumpen består af gode kvalitetsmaterialer.Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Luft varmepumper er særligt udsatte

Det er særligt varmepumper, som anvender luft, som varmekilder, der er udsatte i Danmark. Det er netop disse, som skal arbejde i dels meget saltholdig luft ved kysten og skal skifte mellem frost og tøvejr i vinterhalvåret. Jordvarme anlæg udsættes ikke for samme skift i temperatur og påvirket ikke af saltindholdet.

Der findes varmepumper, som er særligt egnet til vores nordiske forhold, som det er værd at kigge efter.


Levetid på varmepumper

Luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper kan efter erfaringer i de fleste tilfælde være fuldt funktionsdygtige i over 15 år. En forudsætning for lang holdbarhed er en korrekt dimensionering og montering.

Hvis anlægget ikke dimensioneres korrekt, så vil et for lille anlæg komme til at bruge alt for meget ekstra energi i tilskud for at kunne opvarme huset og et for stort anlæg vil kræve for mange start og stop situationer, som både vil gå ud over levetiden og økonomien i den samlede investering.


Eftersyn og vedligeholdelse

En yderligere forudsætning for en lang levetid på et varmepumpeanlæg er at der foretages et årligt eftersyn af varmepumpen. Eftersynet skal foretages af en person, som har den fornødne viden og uddannelse indenfor den pågældende type af anlæg. Det er derudover et lovkrav for jordvarmeanlæg at kontrollen af anlægget skal opbevares i 5 år for evt. forevisning til kommunen. Det er særligt tætheden i slangerne og dermed mulighed for evt. lækage af kølevæsken, som der skal holdes kontrol med.

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en en luft til vand varmepumpe

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en jordvarme pumpe.

Bestil her