• Forside
  • /
  • Tilskud til varmepumper

Tilskud til varmepumper

Der i øjeblikket flere forskellige muligheder for at få tilskud til din investering i en varmepumpe herhjemme. Udover tilskud til køb og installation er der faktisk også mulighed for at få nedsat din elregning, når dit forbrug overstiger en hvis grænse. Læs mere om de forskellige tilbud til varmepumper nedenfor.Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget blev forlænget i sidste øjeblik, så det nu også gælder for 2013 0g 2014. Håndværkerfradraget giver fradrag for en række håndværker ydelser, herunder også installation af varmpumper. Håndværkerfradraget er et ligningsmæssigt fradrag og du kan trække udgifter fra til arbejdsløn for din håndværker i forbindelse med installationen af varmepumpen. Fradraget kan således ikke blive benyttet til selve indkøbet af varmepumpen, men blot timerne til installationen.

Fradraget er på 15.000 kr. pr. person over 18 år i en husstand. Således 30.000 kr. for et par uden hjemmeboende børn. Efter skat betyder det en netto besparelse på 5.000 kr., hvis de samlede udgifter til timeløn til installation er 15.000 kr.


Tilskud for co2 nedbringelse

Varmepumper bidrager til miljøet ved at nedbringe co2 udslippet for din bolig. Da dette er et overordnet krav til vores energiomstilling i Danmark, så ydes der tilskud til tiltag, som netop nedbringer co2 udspillet i boligerne. Det er energiselskaberne, som administrerer dette og hvor ansøgningen om tilskuddet skal ske til. Dette kan din leverandør evt. også stå for.

Umiddelbart ydes der kun tilskud til varmpumper, som nedbringer det samlede energiforbrug med over 500 kWh årligt, men det afhænger meget af de forskellige energiselskaber. Tilskuddet er på ca. 20 øre pr. sparet kWh. Der er tale om et engangstilskud. Ved en nedbringelse på 4.000 kWh årligt kan altså opnås et tilskud på ca. 1.333 kr.

Der kan ydes forskelligt tilskud til luft til luft varmepumper, hvis der konverteres fra elvarme eller brændeovn i et sommerhus, som tidligere varmekilde.

Ved skift fra oliefyr eller naturgasfyr til et jordvarmeanlæg eller luft til vand varmeanlæg, så kan tilskuddet blive helt op til 7-8.000 kr.

Før du vælger at ansøge om tilskuddet hos et energiselskab, så undersøg hvor stor forskellen på tilskuddet er hos de enkelte selskaber.

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en en luft til vand varmepumpe

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en jordvarme pumpe.

Bestil her