• Forside
  • /
  • Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpen er opbygget på samme måde, som et klassisk oliefyr varmeanlæg eller naturgas varmeanlæg til boligen. Dvs. at anlægget sørger for at varme en lokal varmtvandsbeholder op, som herefter både sørger for varmt vand til boligen, samt varmt vand til boligens radiatorer eller gulvvarme. Forskellen er bare at varmekilden er udskiftet fra at være gas eller olie, til nu blot at være energien fra luften udenfor.



Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at et kølemiddel, via en kompressor, cirkulerer rundt i pumpen og på den måde omdanner energien fra lave temperaturer til højere temperaturer. Princippet er det samme, som med aircondition eller et køleskab, men bare omvendt. Teknikken bag en luft til vand varmepumpe er altså ikke forskellig fra en alm. luft til luft varmepumpe. Dog overføres energien i en luft til vand varmepumpe til et kølemiddel, som sørger opvarmning af en central varmtvandbeholder i stedet for at blive blæst direkte ind i boligen som varm luft.


Levetid på luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe kan have en levetid på op til 20 år eller mere, hvis du køber en af god kvalitet. En varmepumpe af god kvalitet er mere modstandsdygtig overfor vores nordiske klima og håndterer bedre de ofte store temperatursvingninger over og under frysepunktet, som netop karakteriserer vores vintre herhjemme. Læs mere om levetid på varmepumper.


Støjen fra varmepumpen

Varmepumper, som trækker energien fra luften støjer, men ikke alle lige meget. I bund og grund vil udedelen være at samme opbygning, som en en luft til luft varmepumpe og det er denne pumpe, som skaber de største vibrationer og dermed lydniveau. Korrekt installation med efterfølgende få vibrationer er en god start, men forhør dig altid om støjniveauet hos forhandleren og evt. kig forbi og hør på en allerede installeret varmepumpe under normale vinterforhold. Læs mere om støj fra varmepumper her.


Effektiviteten på varmepumpen

Effektiviteten på luft til vand varmepumper er noget bedre i forhold til luft til luft varmepumper, da energien overføres til varmeanlæg i stedet for blot at blive spredt ud i boligen via luften. Således kan varmen distribueres via husets radiatorer eller gulvvarmeanlæg. Effektiviteten stiger hvis du har installeret vandbåret gulvvarme, da fremløbstemperaturen således ikke behøver at være så høj. Ligeledes stiger effektiviteten hvis du har installeret nye store moderne radiatorer, som på samme måde kan sørge for opvarmning uden en meget høj fremløbstemperatur.


Dimensionsering af varmepumpene

Det er vigtigt at du på forhånd undersøger hvor meget varme, som din anlæg skal producere til husstanden. Ved køb af et luft til vand varmepumpeanlæg, så vil det blive din eneste varmekilde i huset. Hvis den er underdimensioneret, så vil du skulle bruge unødig meget ekstra el energi til opvarmning af den ekstra del, som varmepumpen ikke kan klare. Omvendt vil et for stort anlæg have for mange start og stop situationer, som heller ikke er effektivitet.





Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en en luft til vand varmepumpe

Bestil her

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en jordvarme pumpe.

Bestil her